A kedvenc nyaralós outfitjeim

A kedvenc nyaralós outfitjeim

A nyaralós cuccok kiválogatásánál több szempont is érvényesül. Először is, nem kéne a fél gardróbot magunkkal cipelni, ami ugye erősen korlátozza a mennyiséget. Másodszor, legyen kényelmes. Persze van, aki a nyaraláson is tűsarkúban és két kiló aranyban vonul végig a sétálóutcán, nincs is ezzel semmi baj, legyen neki kedvére, de a magam részéről én inkább a kényelemre szavazok. Harmadszor pedig, amit magammal viszek, legyen többfunkciós: lehessen benne lemenni a strandra, de egy nagyobb város főutcáján se nézzek ki benne hülyén. A kedvenceimet megint a Pinterestről válogattam össze, nagyjából funkció szerint

Strand

Papucs, rövidnadrág, meg egy laza, ujjatlan póló, a tengerparton semmit nem kell túlspilázni

De póló helyett akár egy egyszerű miniruhát is fel lehet kapni a fürdőruha fölé, ha elindulsz a szállásod felé

Vagy egy hosszú, bő, átlátszó blúzt (az ékszert a magam részéről nem javaslom, nem jó az, amikor a napon beleég a bizsu az ember bőrébe

De szükség esetén akár egy strandkendő is megteszi felsőként

Városnézés

Városnézésnél egyrészt fokozottan szoktam ügyelni a kényelemre. Mivel ez sok gyaloglással járó műfaj, nem szeretném féltávtól véresre tört lábbal teljesíteni a penzumot. Vagyis sportcipő, a lehető legkényelmesebb. Másrészt ha várost nézel, akkor előbb-utóbb szembejön egy templom, és a mediterrán országokban eléggé adnak rá, hogy a turisták ne rövidgatyában és semmit nem takaró crop topban menjenek be ilyen helyekre. Meg egyáltalán, alapvető tisztelet, ilyesmi. Az arab-országokban meg ugye alapból nem egyszál semmiben megyünk várost nézni, ott a rövidgatyó az utcán sem feltétlenül szalonképes. Vagyis a kiválasztás fontos szempontja, hogy a városnéző ruha a térdemet és a vállamat takarja.
Ez egy kicsit hűvösebb időre, melegben a farmerdzseki nyilván lekerül.

Hosszabb, bővebb póló vagy ing esetén akár egy leggings is bejátszhat, de figyelem, még mindig nem nadrág!Sima pólóval maradjon a skinny farmer.

Színes farmer, sima póló, Converse, minimál ékszer, teljesen jó városnézős összeállítás

Séta, fagyi, pizza

Itt aztán lehet lazulni, rövidnadrág, saru, valami szellősebb felsővel. Nincs elvárás, nincs teljesítménykényszer, ahogy jól esik.

A maxiruha az minden helyzetben jolly joke. Tornacipővel, saruval, adott esetben magas sarkú szandállal…

Esti koktélozás

A nyaralás közbeni esti szórakozás, evés-ivás az nekem mindenképp maxiruhás alkalom. Valahogy a tengerparton ezt érzem abszolút elegánsnak, nőcisnek. Úgyhogy nézzétek el nekem, hogy ide most nem válogattam nadrágos összeállításokat, ez a fejezet most a hosszú szoknyáké, ruháké.

Idén eléggé rákattantam a színes mintákra, (helló, Desigual), úgyhogy ez a szoknya az egyik kedvencem lett a Pinterestes képek között. Feszülős top, látványos bizsu, telitalálat.

Ez az a cucc, amelyik alig foglal helyet a bőröndben, nem gyűrődik, bármikor elő lehet kapni. És még lila is, csoda, hogy tetszik?

Ez már egészen Cote D’Azur-os hangulatú, pedig egy sima ingruháról beszélünk. Lehetőleg nem gyűrődős anyagból legyen, különben megviseli a szállítás.

Ez meg csak úgy egyszerűen hú. Tengeri szellő, naplemente, nőiesség, meg minden.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .