Utazós neszesszer

Utazós neszesszer

Úgy húsz éve még eszméletlen mennyiségű kencét vittem magammal egy utazásra – ahogy eszméletlen mennyiségű ruhát is. Aztán ahogy egyre többet mentünk mindenfelé, úgy vált egyre világosabbá, hogy alaposan felültervezem én ezt a dolgot. Innen már könnyű volt a legszükségesebbekre redukálni a készletet, manapság már csak naptejből viszek többfélét, ahogy a ruhakollekció is alaposan lecsökkent (és még mindig hozok vissza nem hordottat, szóval még mindig lehet fejlődni)  A lenti gyűjteményhez még hozzáértendők kötelező körök: fogkefe, fogkrém, babaszappan (kézmosáshoz, gyerekfürdetéshez), borotva. Ezeken kívül pedig az idén a következők kerültek a neszesszerbe:

Travel kit 2015

  • Alverde Limette-zsálya dezodor: bio, mindenmentes, mégis hatásos, még a nagy melegben is.
  • Nivea Protect  And Bronze napolaj SPF 30: véd, ugyanakkor segíti a barnulást. Olaj, de pillanatok alatt beszívódik, egy percig sem ragad.
  • Schauma Keratin erő öblítést nem igénylő hajbalzsam: nyaraláskor nem pakolásozunk, nem öblítgetünk, Fújunk és passz.
  • LUSH The Olive Branch tusfüdő. mediterrán vidékre a legjobb ez a gazdag mandarinillatú cucc. Na jó, itthon is szeretem. 🙂 Ráadásul  a mérete is utazós.
  • LUSH Million Dollar Moisturizer: mostanában ezt használom nappali krémként. Városnézéshez nem nagyon szoktam sminkelni, úgyhogy jól jön, hogy fokozza egy kicsit az arcom ragyogását. Na meg persze a 30-as fényvédő faktor sem mellékes.
  • Alverde Goji éjszakai krém: nyárra picit sűrű, de hatásos éjszakai krém, mostanában ezt használom, tehát ezt vittem magammal. Külön szemránckrémet viszont nem vittem, egy hétig inkább egyszerűsítem a rutint, itthon úgyis visszatérek a szemránckrémezésre.
  • The Body Shop Mango Body Sorbet: könnyű, pillanatok alatt felszívódó testápoló zselé mangóillattal. Nyárra a legjobb, nem sűrű, nem nehéz, akár a hűtőbe is be lehet tenni.
  • NIVEA Protect and Moisture naptej SPF 20. Pár nap után már a húszas kence is elég szokott lenni, ennek pedig kifejezetten szeretem az illatát.
  • Sundance Med gyermek naptej SPF 50: elsősorban a gyerkőcöknek vittem, de a saját vállamat is kenegettem vele, mert arra kevés az ennél alacsonyabb faktorszám. Tele van fizikai fényvédővel, ezért picit nehezebben kenhető, és kicsit fehéresen hagyja a bőrt, cserébe viszont erősen véd.
  • Lilliputz gyermek tusfürdő, sampon és balzsam egyben: ebből legközelebb többet is viszek, mert szuper. Samponként is beválik, gyerek és felnőtt tusfürdőként is, és szuper narancsillata van. Szeretjük. (Gyerektestápoló gyanánt egy pici tégely Babydream ápoló krémet tettem mellé, de nem igazán volt rá szükség.)
  • Alterra arctisztító kendők: az arctisztítás nem maradhat el, de a rutint ilyenkor erősen egyszerűsíteni szoktam. Nem folyik, nem kenődik, nem kell hozzá külön vattapamacs, meg mifene, viszont jó alaposan eltávolít minden sminket és koszt az arcomról.

Apropó, smink: ezt sem szoktam eltúlozni. Most konkrétan volt nálam egy korrektor, egy púder, és egy viszonylag semleges színű arcpír. Ennyi, passz, nyaraláshoz nem kell a gálasmink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .