Könyvajánló: Krém. Egyszerű

Könyvajánló: Krém. Egyszerű

A Könyvhéttel nekem az a legnagyobb bajom, hogy nagyon vissza kell fognom magam, mert könyvmánia ide vagy oda, mégsem dorbézolhatom el az egész havi költőpénzem egyetlen délután… Az idén is erősen összeszorított fogakkal bóklásztam a standok között, de ennek a szakácskönyvnek nem tudtam ellenállni, már csak azért sem, mert kedves beszélgetés is járt mellé, régi, szeretett ismerősökkel.

Azt hiszem, nem közlök döbbenetes újdonságot, ha azt mondom, hogy erőst vonzódom a konyhai egyszerűsítésekhez, nem én vagyok az, aki fél napig pácol, kever-kavar, hogy aztán a kiscsalád negyedóra alatt eltüntesse a produktumot. A szendvicskrémek, mártogatósok, grillezett cuccok viszont hálás dolgok, hamar kész vannak, finomak, és még egészségesek is. Ráadásul abban is segítenek, hogy oda is becsempésszek egy kis zöldséget, ahol eddig leginkább sajt, sonka, szalámi szerepelt az étlapon.

Sztanó Orsolya Krém. Egyszerű című könyvének “főszereplői” tényleg krém-egyszerűek, pár perc alatt össze lehet dobni valamennyit, az ízükben pedig nem találok hibát. Mert mostanában tesztelem szépen sorban a recepteket a kapros túrókrémtől a kecskesajtos avokádóig (ne tessék, már megiint 🙂 ) és a thai sárgarépakrémig. Ma ez utóbbi volt az ebéd pirítósra kenve, szuperlatívuszokban tudnék róla nyilatkozni. Édes, fűszeres, pikáns, azonnal feliratkozott a kedvencek listájára. A kispadon melegítenek a bruschetta-receptek, a melegszendvicsek, a falatkák és az édes krémek, de a grillpácok is izgatják a fantáziámat. Ha ezek is annyira jók, mint az eddig kipróbáltak, akkor egy darabig nem lesz gondunk vele, hogy mi is kerüljön gyorsan az asztalra egy-egy sűrűbb nap estéjén.

És hát az sem mellékes, milyen szép kivitelű maga a könyv – Erdőháti Áron fotói igazán étvágygerjesztővé teszik a krémeket, de az apró részletekre, az elrejtett idézetekre, a finomságokra is érdemes figyelni. Mivel a  bevásárlóközpontokban és a nagy könyvesboltokban nem árusítják, itt tudjátok megrendelni.

One comment

  1. Pingback: Finom, egészséges, fenntartható: a flexitáriánus étrend a megoldás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .