Itt a meleg – mit iszunk, ha nem vizet?

Itt a meleg – mit iszunk, ha nem vizet?

Lassan tényleg itt a jó idő, ez viszont magával hozza az örökös problémát: nem iszunk eleget. Oké, elismerem, a víz egy idő után unalmas, ki kell találni valami mást, ami bekerülhet a palackba, kulacsba, üvegbe, kinek-kinek ízlése szerint. Mutatok pár opciót – egyetlen kitétellel: kizárólagosan nem érdemes egyikre sem rácuppanni, hiszen még a frissen facsart leveknek is elég magas a cukortartalma. Szóval a vizet semmiképp ne add fel teljesen, változatosságként viszont jöhetnek a következők: 

Image courtesy of tiverylucky/ FreeDigitalPhotos.net


Narancslé: a legkézenfekvőbb reggeli ital tele van antioxidáns hatású C-vitaminnal, amely segíti a bőr feszességét megőrző kollagén termelését, sőt, egyes kutatók szerint még az allergiás tünetek mérséklése sem lehetetlen számára. 

Céklalé: önmagában kicsit fura az íze, de narancslével vagy más levekkel kombinálva finom. Energiát ad, csökkenti a vérnyomást, és javítja az agy vérellátását, vagyis a munka is jobban megy tőle. Tele van magnéziummal, kalciummal és vassal. 

Citromlé: nem kell magában meginnod, a limonádé a jó megfejtés, főleg, ha nem rakod tele cukorral, hanem legfeljebb csak egy kis mézzel ízesíted. A narancshoz hasonlóan tele van C-vitaminnal. Még jobb lesz a limonádé, ha egy kis friss bazsalikomot vagy mentát is teszel bele. 

Áfonyalé: a húgyúti fertőzések megelőzésében segít. A bolti áfonyalevek közül válaszd a minél kevesebb cukrot tartalmazót, és vízzel is nyugodtan felhígíthatod. 

Hideg zöld tea: a zöld tea antioxidáns-tartalmáról köteteket írtak már össze, tény, hogy ez az egyik legegészségesebb ital. Jeges, citromos változatban pedig az egyik legjobb hűsítő. Ha durvább ébresztő hatásra vágysz, fekete teából is készíthetsz jeges teát, a lényeg, hogy ne legyen benne egy láda cukor, mint a bolti, palackos jeges tea-szerű képződményekben. 

Ízesített víz: tegyél egy kancsó vízbe pár szelet citromot, narancsot (biogyümölcs legyen, hogy a héjából se ázzon ki semmi durvaság), málnát, epret, esetleg uborkát, bazsalikomot, mentát, és hagyd állni a hűtőben. Kellemes, enyhe ízű, cukormentes ital lesz a végeredmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .