Inspiráció: januári puha-meleg

Inspiráció: januári puha-meleg

Akkor hát vegyük úgy, hogy megérkezett a tél – a szánkózásra is alkalmas hó egyelőre még várat magára, legalábbis itt a városban, de a mínuszok már csikorognak, és ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor ez még egy darabig így is marad. Ehhez még tegyük hozzá, hogy januárban általában másra se vágyunk, mint hogy beleburkolózzunk valami kellemes puha-melegbe, kipihenjük a karácsonyi körforgást, és elindítsuk az évet, és máris jöhetnek a kényelmes, körülölelős, cseppet sem feszengős összeállítások, akár munkába, akár shoppingolni megyünk, akár a barátainkkal ülünk össze egy évindító, nagy reggelig-beszélgetésre. Mutatok pár ötletet a nap, a hét, a hónap különböző szakaszaira. A cipőket ezúttal a Deichmann őszi-téli kínálatából válogattam, mert szeretem a választékukat és az ár-érték arányukat, no meg persze azt is, hogy ritkán jövök ki úgy az üzleteikből, hogy ne látnék valamit, amit szívesen megvennék. A jól fejlett cipőmániámmal elég komoly erőpróbát szokott jelenteni, hogy adott esetben ne vegyek semmit, mert otthon már tele van a szekrény.. Épp ezek miatt döntöttem el azt is, hogy benevezek a cikkel a Deichmann trendblogger-versenyébe.

Munka
Az idén óriási divat a kicsit férfias Chelsea-boots, ami kifejezetten ideális az irodába, ha nem akarod egész nap magas sarkúban termelni a nemzeti jövedelmet. (Szerintem egyébként gyönyörűséges, alapból szeretem a férfias cipőket, de ez….) Az élére vasalt nadrág, a fehér ing és a borítéktáska rátesz egy lapáttal a férfias hatásra, az élénk smaragdzöld blézer és a nőies, szintén zöldben pompázó ékszerek viszont gondoskodnak róla, hogy megakadjon rajtad minden szem. Hiszed vagy sem, egy prezentációnál ez is fontos lehet: ha a közönség nem tudja levenni a szemét az öltözékedről, kiegészítőidről, arra is sokkal kevesebb az esély, hogy  a tartalomról elkalandozzon a figyelmük. Persze a felkészültséget nem pótolja az optikai tuning, de sokkal magabiztosabb benyomást kelthetsz, ha a külsőd is figyelemre méltó, mint ha beleolvadsz a falba.

Január munka

Shopping
A vagány, kicsit westernes hatású bokacsizmához jól illik a skiny nadrág, és a kedvenc nyári ujjatlan pólódat is újrahasznosíthatod, ha egy kényelmes, puha kötött kardigánt húzol fölé. Rohangálós, ügyintézős, plázában-bóklászós napokhoz a legjobb viselet kapucnis dzsekivel és mindent elnyelő táskával. A hideg kék színt felmelegítik kissé a földszínek és a pulcsi bézses-fehér árnyalata.

Január shopping

Jóleső beszélgetések
Az idei újévi fogadalmam, hogy többet szeretnék jó társaságban kocsmázni – na jó, ezt a kocsmázást az én alkoholfogyasztási szokásaim mellett (egy üveg bor uszkve egy év alatt fogyna el, ha közben meg nem pimpósodna) csak jelképesen kell érteni, de kóla és tea mellett is lehet jókat beszélgetni, romkocsmában, ír pubban, étteremben, vagy akárhol. A laza tunika és a lovaglócsizma úgy teszi elegánssá az egész szettet, hogy közben nem kell feszengeni benne, az élénk színű sál és fülbevaló pedig feldobja, ráadásul a színével fel is melegíti az összképet. A fa gyűrűt a természetes anyaga miatt szeretem.

Január barátok

Borús napokra
Van az úgy, hogy az ember lánya kinéz az ablakon, és akkora a szürkeség és a szotty, hogy kimenni sincs kedve. Na, ilyenkor van az, hogy valami vigasztaló, puha-meleg cuccra van szükség, amelyik szó szerint beburkol, megölel, addig is tartja bennünk a lelket, amíg megérkezik a napi szeretetadag, vagy legalább egy komolyabb csésze kávé (választható még: tea vagy forró csoki). Bennem valahogy a bézs és a világosbarna kelti ezt a képzetet, ilyenkor az sem zavar, ha felverődik a sár a nadrágszáramra, majd a mosógép és az intelligens mosópor megoldja. A szép, nőies bakancsok (nem, ez nem paradoxon, hanem létező opció) örök szerelmeim, csak megtalálni nehéz őket. Ez pont egy ilyen darab, bármikor felvenném, ha kényelemre és tartásra vágyom, az is olyan jó érzés, amikor egy ilyen szépség megtartja az ember bokáját az elgyengülős napokon. A texturált, kötött pulóver is izgatja a fantáziám, szerintem gyönyörű (nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hamarosan landol egy ilyen a szekrényemben).

Január kényelem


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .