Jóságok: Nyári kedvencek

Jóságok: Nyári kedvencek

A múltkor tesztelt testápolók mellett felkerült pár másik nyári kedvenc is a szépségpolcomra. Van köztük arckrém, napozószer, tusfürdő, és egy igazán szuper, mindenmentes natúr arclemosó is. Íme a válogatás.

Summer faves

1. Nonique trópusi arctisztító krém. Van benne bio noni gyümölcs, aloe vera, kókuszolja, babassu olaj és ananász, ráadásul a német BDIH által ellenőrzött natúrkozmetikum, vagyis garantáltan károsanyag-mentes. Nincs tehát benne paraffin, parabén, PEG-származék, szilikon, szintetikus illatanyag és színezék. Készítésénél nem használtak állati eredetű összetevőket, és nem végeztek állatkísérleteket. A fantasztikusan lágy, krémes, tapintásával és a hihetetlenül gazdag, trópusi gyümölcsillatával fogott meg. És persze azzal, hogy nagyon hatékonyan távolít el minden szennyeződést, az arcom pedig azonnal puha és hidratált lesz tőle. (1240 Ft, Müller, DM, egeszsegbolt.hu)

2. The Body Shop Moringa tusfürdő és testápoló. Lapult a szekrényemben egy 60 ml-es tusfürdőt és testápolót rejtő ajándékcsomag, ez a kiszerelés abszolút tökéletes a nyaralásra, így Olaszországban ez volt a mindennapi testápoló felszerelésem (és még maradt is belőle egy kevés, szóval most is ezt használom). Nálam eddig a The Body Shop fantasztikus, “beleharapnék” gyümölcsillatai között picit háttérbe szorult a Moringa termékcsalád, de most azt kell mondjam: méltatlanul. Olyan fantasztikus, édes-virágos illata van, hogy a nyári melegben elképzelni se tudnék jobbat. Ráadásul így, hogy a tusfürdő és a testápoló is ugyanabból a termékcsaládból kerül ki, sokáig megmarad a bőrömön. A testápoló nem túl sűrű, hamar felszívódik, nem hagy zsíros nyomot, ám a bőröm fantasztikus lesz tőle. Egyszerűen csúcs. (2390 Ft / 2x60ml, thebodyhop.hu)

3 Alverde Aloe Vera Aprés gel. Könnyű, tiszta zselé, teljesen zsírmentes, aloe vera tartalma pedig kiválóan hűsít és hidratál. Nemcsak akkor jó használni, ha egy kicsit lekapott a nap, hanem akkor is, ha egyszerűen csak kiszáradt egy kicsit a bőröm. Ráadásul, mint minden Alverde termék, ez is natúrkozmetikum, vagyis károsanyag-mentes.(999 Ft, DM)

4. LUSH Million Dollar Moisturizer. Igazi nyári nappali krém 30-as fényvédő faktorral, és a fényt megtörő hatású, tápláló szezámolajjal. A regenerálás kedvéért tettek még bele ligetszépe-olajat és jojobaolajat. A méz és a levendulaolaj extra kényeztetést jelent a bőrnek, ahogy a szezámmagból és zabpehelyből készült bőrnyugtató tej is. Akkor is felragyogtatja az arcom, ha nem kenek fölé sminket, mert van benne egy kevés fényvisszaverő hatású pigmentet tartalmazó Feeling Younger, azaz Légy Fiatal is. Ez utóbbi még a szem alatti karikákat is képes eltüntetni, erre pedig nekem még akkor is szükségem van, ha kialudtam magam. Szóval ha marad belőle egy kevés őszre is, annál jobb, elvégre az őszi napfényben is szükség van némi fényvédelemre. (13.990 Ft, lush.hu)

5. Happy Skin Aphrodité aloés arckrém. Kézi készítésú, teljesen károsanyag-mentes kozmetikum, amelyet érzékeny, száraz, és érett bőrre ajánlanak. Éjszakai krémnek használom, mert kicsit zsíros, nedves bőrön viszont teljesen jól eldolgozható. Egy éjszaka alatt ugyanúgy kivasalja a ráncaimat, mint a Tina kecsketejes krém, amelyikről már zengtem itt ódákat. Bio hársfavizet, citromfűvizet, hidegen sajtolt avokádóolajat és aloe verát tartalmaz, mentes a mesterséges színezékektől, illatanyagoktól és a parabénektől. Szuper, növényi illata van, az esti kencézés közben alig győzöm szimatolni. Amikor megérkezett a csomag, kicsit rácsodálkoztam a pici kiszerelésre, de be kell látnom, simán tart addig, mint egy nagyobb doboznyi kommersz krém. Június közepén vettem, használom is rendesen, és még mindig megvan a fele. (3290 Ft / 25 ml, happyskin.hu)

6. LUSH Sesame Suntan Lotion. 10-es fényvédő faktorral rendelkező naptej, inkább késő délutáni napozáshoz. Akkorra viszont ideális, mert szezámolaj- és diőfalevél-főzet tartalma serkenti a bőr melanin-termelését, azaz az egyenletes barnulást, miközben megvéd a leégéstől. Az illata a pörkölt szezámmagra emlékeztet – bevallom, nekem elsőre, a flakonba beleszagolva egy kicsit furcsa volt, de a bőrre felkenve olyanná változik, mint a fagyikehely tetején a pirított mogyoró, és így már nagyon tetszik. (2490 Ft / 100 g, lush.hu)

7. SunDance színezett fényvédő krém arcra és dekoltázsra. A fényvédős nappali krémekkel ellentétben ennek a krémnek az elsődleges funkciója a fényvédelem (30-as faktort tartalmaz), ezt párosították egy kis színnel. Nyáron amúgy sem szeretek alapozót használni, úgy érzem, mintha lefolyna az arcomról, szóval az ilyenkor szokásos színezett nappali krém helyett remek választás volt ez a fényvédő. Ad egy kis egyenletes tómust az arcomnak, amit akkor sem utasítok vissza, ha egyénként nem vagyok híve annak, hogy full sminkben vonuljak ki a strandra vagy a játszótérre.(1099 Ft, DM)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .