Kedvenc kifogásaink (#7): ideges vagyok, ilyenkor nem lehet diétázni!

Kedvenc kifogásaink (#7): ideges vagyok, ilyenkor nem lehet diétázni!

Tény, hogy vannak olyan napok, amikor egyszerűen semmi sem sikerül, és mintha mindenkinek az lenne a célja, hogy az idegeidre menjen. Tulajdonképpen teljesen érthető, ha alig várod, hogy egy pillanat alatt megnyugtathasd magad azzal, amihez a legkönnyebben hozzáférsz… csokoládéval (esetleg sütivel, fagyival, chipsszel, kinek-kinek ízlése szerint). Ezzel a módszerrel viszont van egy kis baj: először is lelkiismeret-furdalásod lesz tőle, csökken az önértékelésed (“még annyi akaraterőm sincs, hogy…” – ismerős?), ráadásul, ha rendszeresen így nyugtatod meg magad, az alakodon is nyomot hagy a csokizás.

Nyami-nyami. De biztos, hogy jó lesz így? (Kép innen)

Mi a megoldás? Ha rendszeresen valamilyen finomsággal vezeted le a stresszt, keress inkább olyan módszereket, amelyek túlevés nélkül szabadítanak meg a benned rejlő feszültségtől. Először is ismerd be, hogy feldühítettek,vagy szomorú vagy. Ha tisztában vagy az érzéseiddel, a következő lépésben kényeztesd magad bármi olyasmivel, ami nem étel: menj sétálni, vegyél egy forró fürdőt vagy hallgasd a kedvenc zenédet. A lényeg, hogy távol maradj a hűtőszekrénytől, vagy attól a szekrénytől, ahol a csokikészletet tárolod. (További feszültségoldó tippek ebben a blogbejegyzésben.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .