Gyorssegély fogyókúrázóknak

Gyorssegély fogyókúrázóknak

Ha még kitartasz az újévi fogadalmak mellett, de már meglegyintett a “minek ez az egész” érzése, íme egy kis gyorssegély: olyan pár perces tippek, amelyekre a nehezebb napokon is támaszkodhatsz.:

Image courtesy of photostock/ FreeDigitalPhotos.net

– Tartsd szem előtt a célodat: remélhetőleg nem csak úgy “hajrá, csináljuk” vágtál bele a fogyásba, hanem kitűztél egy elérhető, reális, mégis motiváló célt (pl. fél év alatt 8-10 kiló fogyás elég jónak tűnik). Amikor épp feladnád, gondolj arra, hogy mennyire fontos neked a cél, és mit fogsz érezni, ha megvalósítod (és előlegezz meg magadnak egy vállveregetést).

– Ne légy túl szigorú magadhoz: oké, hogy hajtasz a célodért, de nem kell mindent eldobni, és egy sarokban sajnálni magad, ha egyszer nem jött össze tökéletesen. Ne csinálj rendszert a túlevésből, az édességrohamból, az edzés kihagyásából, de egyszer-egyszer belefér. Folytasd ott, ahol abbahagytad, és kész.

– Tudd, mikor kell leállni: ne az agyonphotoshoppolt modellfotókat tekintsd mércének. Ha holnap összefutnál az illető modellel, meglepődnél, mennyire nem olyan az alakja, mint a képen.

– Nem arról szól a dolog, hogy marad-e időd az edzésre. Arról szól, hogy csinálsz-e magadnak időt rá.

– Ne diétázz, táplálkozz egészségesen. Sok zöldség-gyümölcs, sovány hús, sovány tejtermék, teljes kiőrlésű gabonaféle, kevés cukor zsír, még kevesebb alkohol – ezzel nem tévedhetsz nagyot, és ha az esetek 80 százalékában ehhez az összeállításhoz ragaszkodsz, fogyni is fogsz.

– Ne az izomláz legyen a cél, hanem a jóleső fáradtság. Ha eddig nem edzettél, pláne nem kell túlhajtanod magad, maradj a fokozatosságnál. Ja, és ha végképp nincs kedved sportolni, egy lazább edzés (stretching, kevés úszás, tempós gyaloglás) pont egy laza edzéssel több a kanapén tespedésnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .