Last minute ajándéktipp:: illatos csokis testvaj

Last minute ajándéktipp:: illatos csokis testvaj

Valaha régen egyszer ettem levendulás csokit, egyszerűen szuper volt. Ezt próbáltam meg reprodukálni csokis testvaj formátumban,, a kenhető karácsonyi édességek jegyében. Ha nem szereted a levendula és a kakaóvaj illatát együtt, más illóolajjal is készítheted, naranccsal például szintén nagyon menő. Ha pedig találsz neki egy szép tégelyt, akár last minute ajándékként is beteheted a fa alá.

A recept alapja a Cosmio babapopsi-balzsamja, amelyet eredeti változatban is elkészítettem már párszor. Kisgyerekes anyukáknak nagyon ajánlom, egy csepp levendulaolajjal felturbózva egy éjszaka alatt teszi rendbe a kicsípett popsikat. Időhiányban az is előfordult, hogy ezt kentem a kezemre, amikor száraznak éreztem – nagyon bevált, innen jött az ötlet, hogy a hozzávalók minimális módosításával elkészítem univerzális testvajként, amelyet testre, kézre, száraz bőr esetén arcra is be lehet vetni, és még az illata is nagyon finom.

Így készült a csokis testvaj:

20 g bio olívaolajba, amelyhez egy kicsi argánolajat is kevertem, beletettem 4 pasztilla méhviaszt, és addig melegítettem a bébiétel-melegítőben vízfürdőben, amíg a méhviasz el nem olvadt. A keverőpohár egy kiürült bébiételes üveg volt, amelyet alaposan elmostam, majd kifőztem. Egy másik kifőzött bébiételes üvegbe beletettem durván 12 gramm sheavajat és 12 gramm kakaóvajat (az enyém szűretlen, natúr kakaóvaj volt az Akoma-tól, ezért lett barna a végeredmény, de fehér kakaóvajjal is épp ilyen jó, és az illata is ugyanolyan csokis lesz).

Hozzáöntöttem a meleg olajat, és egy kifőzött, sterilizált kanállal addig kevertem, amíg a vajak teljesen elolvadtak. Belecsepegtettem pár csepp e-vitamint (a pantenol épp elfogyott, de azzal is nagyon jó), és 4-5 csepp levendulaolajat. Végül alaposan átkevertem egy cappuccino-habosítóval, amelynek a fém fejét előzőleg szintén megmártogattam a forrásban levő vízben. Áttöltöttem a képen látható mézesüvegbe, és hűtőben lehűtöttem. A csokis testvaj szuper hidratáló, viszonylag hamar beszívódik, az illata pedig nyugtató, álmatlan éjszakák ellen is hatásos.

Még egy szó a hozzávalókról: a shea- és kakaóvajat bioboltokban szerezheted be, de a sheavaj.hu-ról is rendelhetsz, én onnan szoktam. Az argánolaj az Aromaxtól van. Az e-vitamin, a panthenol és a méhviasz a Cosmio.hu-ról származik, levendulaolaj-témában pedig két kedvencem van, a Primavera és az Aranyház. A képen látható keverékben az utóbbi van, mert a Primaverát nemrég elhasználtam, és még nem volt alkalmam elmenni az utánpótlásért.

Ha citrus illóolajat teszel bele, akkor inkább a téli testápolód legyen, mert a citrusok olajai fényérzékenyíthetik a bőrt, vagyis a használatuk után pár óráig ne napozz, ne szolizz.

One comment

  1. Pingback: Természetes szépségápolás: most van idő kísérletezni vele! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .