A tested is igényli a krémet!

A tested is igényli a krémet!

Sajnos most már tényleg vége a jó időnek, és lassan elkezdhetünk készülni a hidegre. Télen a szél, a hideg, a központi fűtés, és az alacsony páratartalom egyaránt száríthatja a bőrt, mégpedig nemcsak az arcodon, hanem a tested minden részén. Persze az évszakok váltakozásán nem tudsz változtatni, de néhány fontos apróságra odafigyelhetsz – a NIVEA téli bőrápolási tippjeinek segítségével egészen könnyű megúszni a bőr kiszáradását, feszülését.

Fotó: NIVEA
  • Biztosíts megfelelő páratartalmat az otthonodban (30-50%). Nem kell mindjárt a legmodernebb párásító berendezést beszerezned, elég ha egy tálkában vizet teszel a radiátorra! 
  • Zuhanyozz langyos vízzel (32°C): ha csak rövid ideig áztatod magad, és azt sem forró vízben teszed, nem száradsz ki annyira. Ha nem akarsz lemondani a lazító fürdőzésről, ne felejts el fürdőolajat, vagy olaj tartalmú fürdőterméket tenni a vízbe! A drogériák polcáról is leemelhetsz ilyen termékeket, például a NIVEA Natural Oil tusfürdőjét, de magad is keverhetsz fürdőolajat pár evőkanál olívaolajból és egy-két csepp lazító illóolajból, például levendulából.
  • Egy kávé, egy pohár víz! A kávé tipikusan olyan élvezet, amiről nem szívesen mondunk le – viszont vizet von el a szervezettől, tehát szárítja a bőrt. Épp ezért érdemes példát venni az olaszokról, akik minden egyes csésze kávé után egy pohár vizet is megisznak.
  • Kerüld az erős fűszereket (bors, chili, gyömbér), melyek irritálhatják a bőrt, és a sót, mely rengeteg vizet von el a szervezettől. Helyettük használj inkább zöldfűszereket!
  • Aludj sokat, hiszen a bőr éjjel regenerálódik! 
  • Sportolj, vagy szaunázz rendszeresen! Mindkettő kiváló stresszoldó, ráadásul az izzadás edzi a bőrt: kevésbé lesz kiszáradásra hajlamos, és javul a vérellátása is. 

Nem csak a vizet kell pótolni!
A kellemetlen feszülő érzet a bőrszárazság tipikus jele. Ráadásul, attól függően, hogy mennyire vészes a helyzet, kipirosodik, hámlik, vagy akár meg is repedezik a bőr, ami viszont már nem csak kellemetlen érzés, de látványnak sem szép.
Amikor a hőmérséklet leesik, bőrünk zsírtermelése nagy mértékben csökken. A rendkívül száraz bőr ezért általában nem csak víz-, hanem zsírhiányos is, így a nedvesség pótlása csak átmenetileg jelent megoldást. A bőrszárazság megszüntetése terén azok a termékek a leghatékonyabbak, melyek a bőr védő zsírrétegét is helyreállítják. A lipidek ugyanis egy védő filmréteget képeznek a bőr felszínén, amely magába zárja a nedvességet, így segít abban, hogy a bőr természetes vízháztartása egyensúlyban maradjon.. Épp ezért a hűvösebb időszakban válassz gazdagabb krémet! Lehetőleg olyat, amelyik nemcsak hidratál, hanem a bőr védő lipidrétegét is pótolja. Ez megint csak lehet egy késztermék a drogériából (ha már a NIVEA-ról beszélünk, az ő termékeik közül erre a célra a legjobb a Repair&Care testápoló és kézkrém), de ha a natúr megoldások híve vagy, használhatsz natúr sheavajat, kakaóvajat, vagy ezekből kevert krémet is – a sheavajat például lágyabbá, levegősebbé teheted, ha felolvasztás után némi olívaolajat adsz hozzá, majd megvárod, míg kihűl. Ha extra nyugtató hatásra vágysz, mehet bele egy-két csepp levendulaolaj és panthenol is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .