Így válassz hidratáló krémet!

Így válassz hidratáló krémet!

Egy jó hidratáló aranyat ér, de vajon hogyan érdemes kiválasztani a te bőrtípusodnak leginkább megfelelőt? Először is – nincs csodarecept, hiszen azt, hogy a te bőrödnek melyik hatóanyag, melyik összetétel tesz igazán jót, “a puding próbája”, vagyis a tartós használat dönti el. Szóval ne keseredj el végleg, ha belefutsz egy kevésbé tökéletesbe, viszont jegyezd meg jól a márkát, ha rátalálsz az igazira. Van azonban néhány olyan “ökölszabály”, amely megkönnyítheti a helyzetedet.

Száraz bőrre egyértelműen a gazdag textúrájú, alaposan tápláló krémek valók. Vigyázz, ha csak vízhiányos a bőröd, akkor valamivel könnyebbet válassz, mert az ilyen bőr nem szokta jól tolerálni a tömény, zsíros krémeket. Ha viszont van ott egy kis zsírhiány is, akkor nyugodtan tobzódhatsz. Azt, hogy pontosan miben is szenved hiányt a bőröd, a kozmetikus segíthet megállapítani.

A kombinált bőrtípus (a T-vonalban zsírosodásra hajlamos, az orcákon inkább a száraz felé hajló) a könnyű, akár gél vagy tej állagú hidratálókat szereti.

A zsíros bőrnek is szükség van hidratálásra, de fontos, hogy a krém hamar felszívódjon, ne legyen benne zsír vagy olaj, segítsen összehúzni a pórusokat, és mattá varázsolja a bőrt.

A normál bőrűeknek van a legjobb dolguk, hiszen az ő bőrük gyakorlatilag bármilyen jó hidratálóval elvan, amelynek hatóanyagait alapvetően szereti – textúra tekintetében szabad a vásár, amelyik a legszimpatikusabb, azzal érdemes megpróbálkozni.

A harmincas korosztálynak legfeljebb az első kóbor ráncokkal kell megküzdenie, ezért itt elsősorban a bőr egészségének és ragyogásának fenntartása a cél. Nekik való például (persze messze nem kizárólag) a ClarinsMulti-active Day Early Wrinkle Corrective Cream.

A negyveneseknek már szükségük van egy kis liftingre és simításra, amelyet például a L’Oréal RevitaLift családja biztosít.

Az ötvenesek és hatvanasok bőre egyre komolyabb krémeket igényel, nekik a Vichy LiftActiv családja segíthet.

És végül két speciális krém, amire érdemes beruházni:

Az egyik a hatóanyagokban gazdag, bőrtípusnak megfelelő szérum, amelyet reggel és este tisztítás és tonizálás után, de még a krémezés előtt kell felkenni, és amely mélyebbre viszi a tápanyagokat a bőrben, mint a hagyományos krémek. Ettől a bőr ragyogóbb, és sokkal tápláltabb lesz. Könnyedén, felfelé irányuló, sepregető mozdulatokkal kend fel a bőrre és a nyakra.

A másik a szemránckrém, amelynek használatát legkésőbb (azaz nagyon szerencsés esetben) a harmincadik születésnapon, de inkább előbb meg kell kezdeni, hogy később ne kelljen a plasztikai sebész tarifatáblázatát nézegetni. Napközben épp eleget nyújtjuk-dörzsölgetjük a szem körüli törékeny, érzékeny bőrt, így legalább a krémezéskor legyünk vele kíméletesek. Apró, a két szemre összesen alig borsónyi mennyiséget használjunk. A szem külső sarkától indulva, a belső felé vigyük fel, mégpedig úgy, hogy a gyűrűsujjunkkal ütögetve tapicskoljuk be a bőrbe. A szem alatti táskák és sötét karikák könnyű textúrájú, hűtő hatású krémeket, géleket, szérumokat igényelnek, míg a ráncok ellen a tápláló szemránckrémek veszik fel a harcot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .