Helyek #1: Balatonlelle, Napfény Strand

Helyek #1: Balatonlelle, Napfény Strand

Egy szombat reggelre elegünk lett a budapesti nyár szépségeiből, idejét láttuk, hogy valami nagyobb méretű víz közelébe merészkedjünk. Egynapos Balatonozást terveztünk, a tinikori szép élmények okán pedig Lelle lett a célpont. Már tavaly kiszúrtuk a Napfény strandot, amelyből jó ötlettel kvázitengerpartot csináltak a helyiek – a partot egészen egyszerűen homokkal töltötték fel.

Gyerkőcöm először a vizet rohamozta meg, de hamar rájött, hogy itt bizony homokozni is lehet, sőt, az sem gond, ha szétöntöz néhány vödörnyi vizet-sarat. Innentől ember legyen a talpán, aki egy majdnemmásfélévest elcsábít a partról, de ahogy láttam, a nagyobbak szülei is ugyanígy jártak: a strand teljes hosszában gyerek gyerek hátán gyúrta a homokot, és építette a rusztikus vagy professzionálisabb kivitelű homokvárakat.

Ezért a pluszért felnőtteknek 450 forintot kell leszurkolniuk (szerintem elég baráti ár), gyerekeknek (6 éves kortól) és nyugdíjasoknak 230 forint a beugró. A homokos parton kívül élménymedence is van, ennek haszálata két óránként további 560 (gyerekeknek és nyugdíjasoknak 280) forintba kerül. Jó tudni azt is, hogy a város egész területén ingyenesen lehet parkolni.

A kajaválaszték a szokásos strandmenü, lángos, palacsinta, kukorica, hamburger, egytálételek, fagyi, átlagos strand-árakon. (Namármost tudom, hogy ez itt egy wellnessblog fogyókúrával, meg egészséges cuccokkal, de az a véleményem, hogy ha általában megpróbálsz egészségesen táplálkozni, akkor egy strandos napon kivételesen nyugodtan megengedheted magadnak azt a sajtos-tejfölöst…) Jó pont, hogy az egyik standon darabolt, hűtött gyümölcsöt is láttam. Mivel az egyik legmelegebb hétvégén voltunk lent, ennek megfelelően nagy volt a tömeg, de a sok fa egyikének árnyékában azért jutott még hely nekünk is. A törzsközönség jórészt gyerekes családokból áll (meglepő módon… 🙂 ), de fiatal társaságok, külföldi turisták is akadnak.

Nekünk annyira bejött, hogy bár eredetileg csak egy délutánnyi Balatonozást terveztünk, másnap megint visszatértünk. Sőt, az sem lehetetlen, hogy lesz még ilyen hétvégénk a nyáron…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .